Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στα πλαίσια του Προγράμματος Εν-Δυναμώνω (ENABLE) κυκλοφορούν δύο ενημερωτικά φυλλάδια για την αντιμετώπιση του παιδικού και εφηβικού εκφοβισμού
Μπορείτε να τα δείτε και να τα αποθηκεύσετε σε ψηφιακή μορφή (PDF).

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Περίοδος αιτήσεων από 1-3-2016 έως 7-3-2016

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Περίοδος αιτήσεων από 1-3-2016 έως 7-3-2016

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

1. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών (άτομα με προβλήματα όρασης)

2. Tεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς (άτομα με προβλήματα όρασης)




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν και παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης στις παρακάτω ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στην Αθήνα, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

1. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών – πρακτικών (άτομα με προβλήματα όρασης)

2. Tεχνικός χειριστής Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς (άτομα με προβλήματα όρασης)

ΑΘΗΝΑ

1.Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής:

Διεύθυνση: Πίνδου 27

Τηλέφωνο: 210 6002044

Υπεύθυνος: Δαφνομήλης Κωνσταντίνος

Ωρες: 14.00 μ.μ. – 19.00 μ.μ

2.ΚΕΑΤ:

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα

Υπεύθυνη: κα Λάζου

Τηλέφωνο: 210 9578090

Ωρες: 10.00 π.μ. – 14.00 .μμ

Περίοδος αιτήσεων από 1-3-2016 έως 7-3-2016

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν:
Αίτηση συμμετοχής στην οποία αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίμησης των άνω ειδικοτήτων.
Γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ ή πιστοποιητικό από το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)
Απολυτήριο ΕΠΑΛ ή Γεν. Λυκείου ή ΤΕΕ Β΄κύκλου

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία

Συνημμένα:

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στις πανελλαδικές.

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,
πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.


 Όλοι οι  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (δυσλεξία, αναπηρίες στα άνω άκρα, προβλήματα όρασης κλπ.) που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Για τη σχετική εγκύκλιο πατήστε εδώ.
Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας εδώ


ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ - ΔΑΕ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

Ο όρος σημαίνει ανικανότητα επεξεργασίας της πληροφορίας που αποκτήθηκε με την αίσθηση, δηλαδή αναποτελεσματική νευρολογική επεξεργασία. Το παιδί μπορεί να έχει δυσκολία στο να πάρει πληροφορίες ( συχνά λόγω υπερευαισθησίας σε μία ή περισσότερες αισθήσεις, όπως αφή, ακοή, όραση), να την αναλύσει, να την οργανώσει και να απαντήσει με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτές οι δυσκολίες μπορεί να έχουν επίδραση και στην κινητικότητα του παιδιού. Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η λειτουργικότητα του παιδιού. Μια αδέξια και αποδιοργανωμένη συμπεριφορά του δημιουργεί ένα αίσθημα αποτυχίας και μεγαλώνει το άγχος του.
Ένα παιδί με τέτοια διαταραχή δεν μοιράζεται το πρόβλημα του με τους άλλους εξαιτίας της άγνοιας που έχει για την ομαλή αισθητηριακή λειτουργία των γύρω του και άρα εξαιτίας της αδυναμίας σύγκρισης. Οι αντιδράσεις του έτσι φαίνονται υπερβολικές στους γονείς του που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Το παιδί τους αρνείται να φάει κάποια φαγητά ή να φορέσει κάποια ρούχα, πανικοβάλλεται και κάνει εκρήξεις οργής χωρίς λόγο. Δίνει την εντύπωση ντροπαλού παιδιού γιατί αποφεύγει τον πολύ θόρυβο ή τη σωματική επαφή. Κάθε καινούρια κατάσταση είναι για εκείνο μεγάλη πηγή άγχους και πανικού. Έτσι οι γονείς νιώθουν ότι τους διώχνει, ενώ εκείνο τους χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2015 - ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Από το 7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2015 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με θέμα Η ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ που έγινε 5-6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
















«Αναγνωστική ευχέρεια: καλές πρακτικές και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας»
Σουζάνα Παντελιάδου, Σοφία Γιαζιτζίδου

«Δυσλεξία»: Γνωσιακές και νευροβιολογικές συνιστώσες, ερμηνείεςκαι παρερμηνείες
Παναγιώτης Σίμος

«Ιστορία μου, ταλαιπωρία μου!» Τσεκούρα Σοφία
«Φωνολογική επίγνωση και μαθησιακές δυσκολίες: Προτάσεις για το σπίτι και το σχολείο»

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Παιδικά βιβλία που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στην αναπηρία

Παιδικά βιβλία  που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στην αναπηρία
1.Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος: Γουτού Γουπατού, Παπαδόπουλος, Νοητική Υστέρηση
Ο Μανολιός έχει χρυσή καρδιά, αλλά περίεργη εμφάνιση και ομιλία. Όταν όμως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σώζει τα παιδιά, γίνεται ο ήρωας όλων. Συγκινητικό διήγημα με νόημα που είναι πάντα επίκαιρο.




2.Weninger Brigitte: Ένας για όλους και όλοι για έναν, Πατάκης, Σωματική Αναπηρία

Ο Μαξ το ποντικάκι έχει γεννηθεί με το ένα πόδι του μεγαλύτερο από το άλλο. Γι' αυτό το λόγο πολλές φορές παραπατάει και πέφτει φαρδύς πλατύς κάτω.
Ένα υπέροχο βιβλίο με τρυφερές εικόνες, που μιλάει για την ομαδικότητα και για τα θαύματα που μπορεί να κάνει κανείς όταν εργάζεται μαζί με άλλους.


Ο κατάλογος συνεχίζεται ΕΔΩ

  • Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε αρχικά από την κυρία Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων και στη συνέχεια τροποποιήθηκε και επεκτάθηκε